Βασικοί κανόνες για το τέλειο Barbeque

 

1. Λεμόνι στο φαγητό και όχι στις σχάρες.

Απαγορεύεται λοιπόν το λεμόνι επάνω στις σχάρες σας, είτε αυτές είναι ανοξείδωτες, τεφάλ, επιχρωμιωμένες, κεραμικές και πολύ περισσότερο αν είναι από μαντέμι.

Τεχνική παρωχημένη και λανθασμένη τελικά, ένα κομμένο λεμόνι να τρίβεται επάνω στις σχάρες…Αυτό είναι κάτι το οποίο έχει επικρατήσει από τους παλιούς οι οποίοι τρίβοντας τη λεμονόκουπα επάνω στην επιχρωμιωμένη σχάρα, ίσως πίστευαν ότι πέραν από τη μαυρίλα, σκότωνε και τα μικρόβια. H τεχνική αυτή είναι λανθασμένη διότι η ίδια η φωτιά/λάβα είναι η καλύτερη αποστείρωση για όλων των τύπων τις σχάρες. Επιπλέον τα οξέα που περιέχει το λεμόνι φθείρουν και οξειδώνουν σιγά-σιγά τις σχάρες σας.

2. Λάδωσε το φαγητό και όχι τις σχάρες.

Το λάδι εμποδίζει το φαγητό να κολλήσει. Επίσης προσθέτει γεύση και υγρασία. Βουρτσίζοντας ή ψεκάζοντας το φαγητό με το λάδι λειτουργεί καλύτερα από ότι βουρτσίζοντας τη σχάρα με λάδι. Δεν σπαταλάς το λάδι σου και αποφεύγεις και μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση.

3. Παρακολούθησε το χρόνο και τη θερμοκρασία.

Αν ψήνεις σε ένα ψυχρότερο κλίμα ή σε μεγαλύτερο υψόμετρο, οι χρόνοι μαγειρέματος θα είναι μεγαλύτεροι . Αν ο άνεμος φυσά σκληρά, θα μειώσει τη θερμοκρασία ενός γκριλ γκαζιού και θα αυξήσει τη θερμοκρασία ενός γκριλ κάρβουνου. Το ψήσιμο στη σχάρα είναι τέχνη και επιστήμη. Δώστε προσοχή και στα δύο.

4. Κράτα την ροή του αέρα

Ένα γκριλ κάρβουνου χρειάζεται αέρα. Το καπάκι πρέπει να είναι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά θα πρέπει να αφήνουμε τoυς αεραγωγούς και στο καπάκι και κάτω από την σχάρα ανοικτούς. Αφαιρείτε τακτικά τις στάχτες στο κάτω μέρος της σχάρας για να μην αποκλειστούν οι αεραγωγοί.

5. Κλείσε το καπάκι

Το καπάκι πρέπει να είναι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο:
• Διατηρεί τις σχάρες αρκετά ζεστές ώστε να ψήνουν το φαγητό.

• Επιταχύνει το χρόνο μαγειρέματος και εμποδίζει την τροφή να στεγνώσει.

• Δεν χρειάζεται συνεπώς να αφιερώνετε χρόνο πάνω από τη σχάρα για να κάνετε πολλά και συνεχόμενα γυρίσματα στα ψητά.

• Παγιδεύει τον καπνό που αναπτύσσεται όταν εξατμίζονται το λίπος και οι χυμοί.

• Δεν ενοχλείτε έτσι τους γείτονες και τη γύρω περιοχή με πολύ τσίκνα και καπνό. Αλλά ούτε και εσείς οι ίδιοι θα μυρίζετε έντονα τσίκνα και ψητούρα..

• Εμποδίζει τις εξάρσεις της φωτιάς , περιορίζοντας το οξυγόνο

• Δεν χρειάζεται συνεπώς να αφιερώνετε χρόνο πάνω από τη σχάρα, φοβούμενοι εξάρσεις της φωτιάς και ότι το φαγητό θα αρπάξει.

 

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο εδώ